Skip to main content

Aanbieding Partij Oktober 2023

DEZE PARTIJ IS VERKOCHT. NEEM CONTACT OP VOOR ANDERE PARTIJEN.
Nederlands hout uit duurzame bron

Professioneel gezaagd en gedroogd

Exclusive Woods Hout oktober 2023

Aangeboden wordt een deel van onze voorraad meubelhout. Deze partij bestaat uit bolen (gezaagde stammen) en enkele bekantrechte planken. Deze stammen zijn handmatig geselecteerd op vorm en afmetingen. Dit is een gemengde partij hout, kwaliteiten A, B en C stammen, maar de kwaliteiten zijn niet geclassificeerd volgens officiële richtlijnen. In deze partij vindt u dus foutvrij hout en rustiek hout en alles daar tussenin. In deze partij zitten geen verdraaide of kromme stammen. De stammen zijn geselecteerd voor het maken van tafelbladen (dus over het algemeen lange lengtes en recht van vorm) en andere meubels. De lengtes liggen hoofdzakelijk tussen de 3 en 4 meter, waarbij het merendeel langer is dan 3 meter. Vrijwel alles is gezaagd op 60 mm dik. Netto zijn de platen nu 52-55 mm dik. Dit is ideaal voor tafelbladen en andere meubels. Lees ook onze tips voor gebruik op de volgende pagina. Het hout is professioneel gedroogd in droogovens. Het zijn 24 stammen en 1 klein pakje met bekantrechte planken in quercus rubra. Als u het hout wil bezichtigen stuur ons een mail naar info@exclusivewoods.nl. Er zijn nog meer foto’s beschikbaar. Ook foto’s waarop alle stammen genummerd zijn zodat u ziet welke stam welk nummer is.

Ovendroge voorraad. ca. 10% Vocht

22,6 kuub meubelhout:

  • Iepenhout op stam 9,2 kuub
  • Europees Eiken op stam 6,7 kuub
  • Overig 6,8 kuub

Hier kunt u de maatlijst downloaden als Excel bestand

Nadere informatie over het hout

HERKOMST

Het hout komt uit lokale duurzame bronnen, waarbij de meeste stammen uit Limburg en omstreken komen. Het iepen komt uit midden Nederland. Het hout is professioneel gezaagd en opgelat. Het hout is na 20 maanden aan de lucht voordrogen professioneel ovengedroogd tot 10% vocht.

PRIJZEN

De vraagprijs voor deze complete partij is 795,- per kuub, excl. btw. en afgehaald in Maasmechelen. De partij wordt in zijn geheel in 1 x verkocht. Geen losse verkoop. Er wordt dus 1 totaalprijs gemaakt voor alles. Het hout is stam gemeten. De genoemde maten zijn maten nadat het hout gedroogd is, dus netto hout. De maten zijn onder voorbehoud van typefouten. Totaalprijs voor 22,65 kuub is 18.006,- euro Excl. BTW. Deze prijs is EXW te Maasmechelen. Wij laden het hout kostenloos voor u op een vrachtwagen. Voor de vrachtwagen geladen wordt, dient het volledige bedrag te zijn voldaan.

OPSLAG

Het hout ligt op 1 rek in hallen opgeslagen bij de drogerij in Maasmechelen.

BETALING

Exacte wijze van betaling is nader te bespreken en zal gebeuren in goed overleg. Alle genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW. Exact hoe en wanneer wat gefactureerd wordt is nader overeen te komen.

VOORWAARDEN

Deze lijst is met zorg samengesteld. Mochten er verschillen in afmetingen of houtsoorten zich voordoen dan is dit voor eigen risico. U bent zelf verantwoordelijke voor het bekijken van de partij en indien er stammen een andere houtsoort hebben dan op dit overzicht is dit geen reden voor reclame. Wij hebben veel hout en doen ons best om de lijst zo accuraat en specifiek mogelijk te maken. Door het grote volume en het gebruik van een externe partij kan het altijd gebeuren dat een stam verplaatst wordt of dat we een stam aanzien voor een andere houtsoort. Kom de partij zelf bekijken en beoordelen met uw eigen inzicht.


Tips voor het gebruik van het hout

Deze partij heeft van alles wat. Dit biedt kansen. We willen u graag wat tips meegeven over wat u kunt doen met dit hout.

IEPEN

De stammen iepen zijn geschikt voor tafelbladen en meubels. Dit is zeer hard en taai hout en leent zich voor exclusieve meubels vanwege zijn fraaie tekening. Indien u zelf geen iepen gebruikt is het ook interessant om het iepen tegen ca. 1400,- per kuub door te verkopen aan andere meubelmakers.

Amerikaans Eiken megastam (stam 9)

Stam 9 is een zware en brede jongen. Met bijna 3,5 kuub is dit een stam uit de buitencategorie. De stam heeft een kont van ca. 100 cm en loopt uit in een vork met een breedte van wel 127 cm. Dit zijn kant en klare boomstam tafelbladen . Dit is de ideale stam voor boomstamtafels.

Europees eiken

Er zijn enkele mooie Europees eiken stammen in deze partij. Allemaal geschikt als meubelhout of voor tafelbladen. In totaal bedraagt het Europees eiken 6,7 kuub.

Foto’s van het hout

Voorbeelden Bladen in Amerikaans eiken

Meer informatie over deze partij hout

DEZE PARTIJ IS VERKOCHT. NEEM CONTACT OP VOOR ANDERE PARTIJEN.

Voor meer informatie over deze partij hout en het plannen van een bezichtiging kunt u ons benaderen via de volgende mogelijkheden:


Cris Caanen

Mobiel + whatsapp: +31(0)6 1417 2069 na 18.00h bellen a.u.b.
Email: info@exclusivewoods.eu